Witajcie!
Dziś zapraszam Was na kulinarną ocenę przyprawy do ryb Fish Masala firmy Rafex. O jej składnikach, wartościach oraz wrażeniach przeczytacie poniżej.
Enjoy!
Jak możemy przeczytać na stronie producenta jest to przyprawa o orientalnym smaku do różnego rodzaju ryb.
W jej skład wchodzą: chili, kminek, cynamon, czarny pieprz, sól, kurkuma, gorczyca, goździk, kozieradka, czosnek oraz cebula.
Na producenckiej stronie możemy zakupić przyprawę w dwóch wersjach, mianowicie 60g oraz 1kg.
Pewnego ładnego piątku, mąż przyniósł do domu dwa dorodne pstrągi. Korzystając z faktu, iż otrzymałam ową przyprawę do testowania postanowiliśmy ją użyć i stworzyć danie inne niż zwykle.
Po oporządzeniu ryb przystąpiliśmy do ich przyprawienia. Po otwarciu torebki urzekł nas cudowny zapach orientu, który nie był ani przeraźliwy ani mało intensywny. Był wręcz idealny! Przyprawa nie była zbita, z łatwością można było nią posypać i natrzeć ryby. Warto wspomnieć, że nie pozostawiała na palcach brzydkiej, żółtej poświaty, co ma miejsce przy wielu orientalnych przyprawach. Po przyprawieniu rybek, pozostawiliśmy je aby przesiąknęły przyprawą.
Po około godzinie przystąpiliśmy do jej smażenia, w trakcie którego w całym mieszkaniu roznosił się miły zapach kurkumy połączonej z pieprzem i innymi przyprawami.
Smak: w tym momencie trudno znaleźć odpowiednie słowa, które ujmą boski smak ryby przyprawionej Fish Masala. Mięsko delikatne, aromatycznie przyprawione wręcz rozpływało się w ustach. Pisząc to aż przychodzi ochota, by znów przygotować orientalną rybkę :)
Gorąco zachęcam Was do zakupu owej przyprawy, jej cena jest bardzo dobra w stosunku do jakości przyprawy.
Nic dodać, nic ująć! Ocena 10/10!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz